پرتغال

  • قاره: اروپا
  • پایتخت: لیسبون
  • واحد پول: یورو (€) (EUR)
  • زبان رسمی: پرتغالی
  • شهرهای مهم: لیسبون
  • جمعیت: ۱۰٬۶۷۶٬۹۱۰

پُرتغال (به پرتغالیPortuguesa) با نام رسمی جمهوری پرتغال (به پرتغالیRepública Portuguesa) کشوری در جنوب غربی اروپا است. پایتخت آن لیسبون و زبان رسمی آن پرتغالی است که از شاخهٔ زبان‌های رومی‌تبار است.

جمعیت این کشور ۱۰٫۵ میلیون نفر و واحد پول آن یورو است. این کشور از اعضای اتحادیه اروپا و ناتو است و شیوه حکومتی آن جمهوری پارلمانی است. پرتغال جزء کشورهای توسعه‌یافته به‌شمار می‌آید. دین مردم این کشور مسیحیت از شاخه کاتولیک رومی است.

پرتغال غربی‌ترین کشور سرزمین اصلی اروپاست و خاک پرتغال به همراه تنها همسایه خود اسپانیا شبه‌جزیره ایبری را تشکیل می‌دهد. پرتغال از سوی غرب به اقیانوس اطلس محدود شده‌است و دو مجمع‌الجزایر آزور و مادیرا واقع در این اقیانوس نیز جزء خاک پرتغال هستند.

کشور پرتغال دو منطقه کلان‌شهری عمده دارد که یکی کلان‌شهر لیسبون در جنوب و دیگری کلان‌شهر پورتو در شمال است. نام کامل پورتو، پورتو-کاله بوده‌است که به معنی بندر کال‌ها (نام قومی سلتی) است و نام پرتغال نیز تلفظی از نام پورتوکاله است. مناطق پورتو و لیسبون از قدیم با یکدیگر در رقابت بوده‌اند.

در دوران باستان ساکنان سرزمین کنونی پرتغال را اقوام سلتی گالاسی و لوسیتانی تشکیل می‌دادند و این منطقه بعداً بخشی از امپراتوری روم شد و سپس قبایل گوناگون ژرمن نیز به این سرزمین آمدند. ناحیه پرتغال در سده هشتم میلادی به تصرف مسلمانان موری (مراکشی) درآمد ولی شهسواران مسیحی بعداً مسلمانان را از این منطقه راندند. زبان پرتغالی امروزه به زبان لاتینی رومی‌ها بیش از سایر زبان‌های اروپایی شباهت دارد.

پرتغال در سال ۱۱۳۹ میلادی اعلام پادشاهی مستقل کرد. گرچه امپراتوری بزرگی که با کوشش دریانوردان پرتغالی به وجود آمده بود بعداً روی به افول نهاد، آنچه هنوز برجای مانده به حدی است که امروزه دولت پرتغال سومین کشور بزرگ مستعمراتی جهان به‌شمار می‌رود.

روزگاری حکومت استعماری پرتغال شامل برزیل، گینه بیسائو، موزامبیک در آفریقا، تیمور شرقی و بخش‌هایی از قلمرو هند بود. در دهه ۱۹۶۰ میلادی، به دنبال استقلال بسیاری از کشورهای آفریقایی که پیش از آن مستعمرهٔ سایر قدرت‌های استعماری بودند، پرتغال با نگرانی، بخش‌های استعماری را بخش‌های جدایی‌ناپذیر خود دانست به این ترتیب، بسیاری از این مناطق در حدود پانزده سال برای کسب آزادی و استقلال مبارزه کردند و سرانجام، در سال ۱۹۷۴ این امر به سقوط نظام دیکتاتوری و فاشیستی پرتغال منجر شد. یک سال بعد، کشورهای تحت سلطه و استعمار پرتغال، البته به جز ماکائو، صاحب استقلال شدند.

ویزای پرتغال:

 

در حال حاضر ویزای پرتغال، یکی از سخت ویزای کشور های حوزه شینگن است. در صورت داشتن دعوتنامه معتبر شانس بالاتری برای اخذ ویزای پرتغال خواهید داشت. پس از ارسال درخواست وقت سفارت، می‌توانید ۱۴ روز کاری بعد در دفتر کارگزاری ویزای این کشور باشید.

 

شرایط اخذ ویزای پرتغال:

 

با توجه به سختگیری شدید سفارت پرتغال در اعطای ویزا به متقاضیان ایرانی، حتما با شرایط زیر برای اخذ ویزای این کشور اقدام کنید.

۱. گردش حساب ۳ ماهه اخیر: شاید می‌توان گفت گردش حساب ویزای پرتغال یکی از مهم ترین شرایط اخذ ویزای این کشور است. منظور از گردش حساب مبالغ ورودی و خروجی حساب متقاضی نیست و فقط تعداد تراکنشات اهمیت دارد.

۲. تمکن مالی: برگه تمکن مالی باید به یورو صادر شود. ایده آل ترین مبلغ تمکن مالی برای هر نفر، بین ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان می‌باشد. برگه تمکن مالی باید توسط شعبه صادر کننده به مهر و امضا برسد.

۳. ارائه دعوت نامه: دعوت‌نامه ویزای پرتغال می‌تواند از سوی اعضای خانواده، یک دوست و یا یک شرکت ارسال شود. مدت زمان اقامت متقاضی در پرتغال حتما باید در متن دعوتنامه ذکر شود.

 

مدت زمان جوابدهی ویزای پرتغال:

 

حدودا بین ۱۴ تا ۲۱ روز کاری پس از تحویل مدارک و انگشت نگاری در دفتر کارگزاری ویزای پرتغال، جواب ویزا برای شما صادر می‌شود که برای دریافت آن باید به همراه کارت شناسایی و رسید دریافتی به دفتر VFSGlobal مراجعه کنید.

 

ریجکت ویزای پرتغال:

به دلیل سختگیری افسران ویزای پرتغال، معمولا ریجکت ویزای این کشور متداول شده است. رایج ترین دلایل رد شدن ویزای پرتغال، عدم اعتماد افسران ویزای این کشور به بازگشت متقاضیان می‌باشد.

 

دلایل رد شدن ویزای پرتغال به شرح زیر می‌باشد:

 

  • عدم اعتماد افسران ویزا به بازگشت متقاضیان
  • عدم توانایی در پرداخت هزینه های اقامت در پرتغال
  • عدم متقاعد کردن افسران ویزا از هدف سفر به پرتغال
  • ارائه دعوت نامه نامعتبر
  • ارائه بیمه مسافرتی نامعتبر

 

رفع ریجکت ویزای پرتغال و اعتراض به رد شدن آن:

 

رفع ریجکت ویزای پرتغال وجود ندارد و شما تا ۶ ماه پس از ریجکتی مجاز به ارائه درخواست مجدد نمی‌باشید. برای اعتراض به رد شدن ویزای پرتغال نیز می‌توانید به آدرس ایمیل درج شده در پائین برگه ریجکتی نامه اعتراضی خود را ارسال کنید. ۴۵ روز کاری پس از ارائه نامه اعتراضی جواب آن برای شما ارسال می‌شود.

 

هزینه ویزای پرتغال:

 

هزینه درخواست ویزای پرتغال در گروه مسافرتی ویزالند، ۳،۵۰۰،۰۰۰ تومان می‌باشد. این هزینه شامل تکمیل کردن فرم ویزای شینگن رزرو بلیط رفت و برگشت، واچر هتل، بیمه مسافرتی و تعیین وقت سفارت می‌باشد. توجه داشته باشید که پرداخت کلیه هزینه های داخل سفارت به عهده متقاضی می‌باشد.

 

مدارک ویزای پرتغال:

 

مدارک ویزای پرتغال باید توسط دارالترجمه به زبان انگلیسی ترجمه شود. نیازی به گرفتن تائیدیه دادگستری و وزارت امورخارجه برای مدارک ویزای پرتغال نیست. چک لیست مدارک ویزای پرتغال به شرح زیر می‌باشد:

*فرم درخواست ویزای پرتغال

*گذرنامه فعلی متقاضی به همراه کلیه گذرنامه های قبلی

*رسید پرداخت هزینه ویزای درخواستی

*اصل و ترجمه کلیه اسناد ملکی

*اصل و ترجمه شناسنامه و کارت ملی متقاضی

*واچر هتل

*رزرو بلیط رفت و برگشت

*برگه تعیین وقت سفارت

*دو قطعه عکس ۳.۵ * ۴.۵

*ارائه دعوت نامه معتبر

 

سفارت پرتغال در ایران:

سفارت پرتغال در ایران در آدرس تهران، دروس، بلوار هدایت، کوچه روزبه، پلاک ۱۶ واقع شده است اما بخش خدمات کنسولی و ویزای خود را به کارگزاری VFSglobal واگذار کرده است. برای حضور در دفتر وی اف اس گلوبال می‌توانید در روزهای یکشنبه تا پنجشنبه از ساعات ۸ تا ۱۷ به آدرس تهران، میدان هروی، خیابان موسوی، مجتمع تجاری هروی، طبقه چهارم مراجعه کنید.