نروژ

  • قاره: اروپا
  • پایتخت: اسلو
  • واحد پول: کرون نروژ (NOK)
  • زبان رسمی: نروژی
  • شهرهای مهم: اسلو
  • جمعیت: ۵٬۳۲۸٬۲۱۲

نروژ (به نروژیNoreg) با نام رسمی پادشاهی نروژ، (به نروژیKongeriket Noreg)[۹] کشور پادشاهی مستقل و متمرکزی است که قلمروی آن بخش غربی شبه جزیره اسکاندیناوی، یان ماین و مجمع‌الجزایر سوالبارد در قطب شمال را دربرمی‌گیرد. پس از امضای معاهده اسپیتسبرگن (که با نام پیمان سوالبارد نیز شناخته می‌شود) در ۹ فوریهٔ ۱۹۲۰ (۱۹ بهمن ۱۲۹۸) تسلط مطلق و کامل نروژ بر مجمع‌الجزایر اسپیتسبرگن (که اکنون سوالبارد نامیده می‌شود) به رسمیت شناخته شد.جزیرهٔ پتر یکم در قطب جنوب و همچنین جزیره بووه در نزدیکی قطب جنوب قلمروهای وابسته به نروژ می‌باشند و به‌عنوان بخشی از پادشاهی محسوب نمی‌شوند. نروژ مدعی حاکمیت بر بخشی از قطب جنوب به نام سرزمین شهبانو ماود نیز می‌باشد. تا سال ۱۸۱۴ (۱۱۹۲) جزایر فارو، گرینلند و ایسلند بخشی از پادشاهی نروژ محسوب می‌شدند.

نروژ ۳۸۵٬۲۰۷ کیلومتر مربع وسعت دارد و جمعیت آن بالغ بر ۵٬۲۰۰،۰۰۰ نفر می‌باشد.این کشور از شرق دارای یک نوار طولانی مرزی با سوئد بوده و همچنین از شمال شرق با فنلاند و روسیه و از جنوب با تنگهٔ اسکاژراک هم‌مرز است. سواحل نروژ طولانی است و به اقیانوس اطلس و دریای بارنتز متصل است.

هارالد پنجم از دودمان شولسویگ هولشتاین سوندربورگ گلوکسبورگ پادشاه نروژ است. ارنا سلبرگ با جانشینی ینس استولتنبرگ از سال ۲۰۱۳ نخست‌وزیر نروژ می‌باشد. بنا بر قانون اساسی مشروطه تدوین شده در سال ۱۸۱۴ (۱۱۹۲) قدرت در این کشور بین پارلمان، پادشاه و شورای پادشاهی و دادگاه عالی تقسیم شده‌است. بین سال‌های ۱۶۶۱ تا ۱۸۱۴ (۱۰۳۹ تا ۱۱۹۳) پادشاهی مطلقه بر نروژ حاکم بود و پیش از سال ۱۶۶۱ (۱۰۳۹) قدرت بین پادشاه و نخبگان تقسیم شده بود. پادشاهی نروژ که در سال ۸۷۲ (۲۵۱) از یکی پادشاهی‌های محلی پیتی (جوامع قبیله‌ای قدیمی در نروژ) نشأت گرفت یکی از قدیمی‌ترین پادشاهی‌های اروپا و جهان است که همچنان پا بر جاست. این پادشاهی به مدت ۱۱۰۰ سال به صورت متوالی وجود داشته و بیش از شصت پادشاه و کنت بر آن حکم رانده‌اند.

تقسیمات اداری در نروژ در دو سطح شهرستان و شهرداری می‌باشد. مردمان سامی به وسیله پارلمان سامی و قانون فینمارک دارای مقدار معین خودمختاری در قلمروهای سنتی‌شان هستند. این کشور دارای روابط نزدیک با اتحادیه اروپا (با وجود شکست دو همه‌پرسی پیوستن نروژ به اتحادیه اروپا) و ایالات متحده آمریکا می‌باشد. نروژ یکی از اعضای بنیانگذار سازمان ملل متحد، ناتو، شورای اروپا، پیمان‌نامه جنوبگان، شورای نوردیک، منطقه اقتصادی اروپا، سازمان تجارت جهانی، سازمان همکاری اقتصادی و توسعه و همچنین بخشی از منطقه شنگن به‌شمار می‌آید.

این کشور دارای ذخایر بزرگ نفت خام، گاز طبیعی، معدن و آب شیرین است. صنایع پتروشیمی یک چهارم از تولید ناخالص داخلی نروژ را تشکیل می‌دهد.بر پایه فهرست بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول نروژ چهارمین کشور دنیا از نظر درآمد سرانه می‌باشد.نروژ به نسبت جمعیت بزرگترین تولیدکننده غیر خاورمیانه‌ای نفت و گاز طبیعی جهان است.بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۶و ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴ نروژ در صدر فهرست شاخص توسعه انسانی وهمچنین در پنج سال گذشته در صدر فهرست شاخص رفاه لگتوم قرار داشته‌است.حکومت نروژ از نوع پادشاهی مشروطه بوده و هم‌اینک شاه هارالد پنجم پادشاه نروژ است. نروژ جزو اتحادیه اروپا نیست و مردم این کشور در همه‌پرسی‌های انجام شده عضویت در این اتحادیه را رد کرده‌اند.

براساس نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۱۲ میلادی، دانشگاه کلمبیا در نیویورک انجام داد، نروژ از جمله کشورهایی است که راضی‌ترین شهروندان را دارد.

وایکینگ‌ها مهم‌ترین اقوامی بودند که در نروژ سکنی داشتند.

طبق دفتر آمار نروژ در سال ۲۰۱۸, حدود ۲۱٫۰۰۰ ایرانی در کشور نروژ ساکن هستند که بیشترشان در شرق این کشور تمرکز دارند. حدود یک سوم ایرانیان نروژ ریشه در استان تهران دارند. اصلیت یک سوم دیگر ایرانیان مقیم نروژ به استانهای غربی کشور از جمله کرمانشاه، لُرستان، کُردستان، خوزستان و آذربایجان غربی برمیگردد. حدود یک پنجم شهروندان ایرانی که در نروژ زندگی می‌کنند، از استانهای آذربایجان شرقی و اردبیل به این کشور مهاجرت کرده‌اند

ویزای نروژ | شرایط سخت، هزینه‌ها، وقت سفارت و اعتراض به رد شدن

 

با توجه به سختگیری شدید افسران ویزای نروژ برای متقاضیان ایرانی، نرخ ریجکتی ویزای این کشور به شدت افزایش داشته است. برای دریافت ویزای نروژ حتما باید دعوتنامه داشته باشید. وقت سفارت نروژ مصاحبه ندارد و شما فقط برای تحویل مدارک و انگشت نگاری به سفارت این کشور مراجعه می‌کنید.

 

شرایط ویزای نروژ

 

با توجه به سخت گیری زیاد کشورهای اسکاندیناوی، برای گرفتن ویزای شینگن نروژ حتما باید شرایط زیر را داشته باشید. پیشنهاد می‌کنیم در صورتی که این شرایط را ندارید، به هیچ عنوان اقدام نکنید. چرا که بدون شک ریجکت می‌شوید.

۱. ارائه دعوت‌نامه: برای دریافت ویزای نروژ، حتما باید دعوتنامه ارائه کنید. دعوت نامه ویزای نروژ می‌تواند از سوی اعضای خانواده، یک دوست و یا یک آشنا باشد. مدت زمان اقامت متقاضی در متن دعوتنامه حتما باید ذکر شود.

۲. تمکن مالی: تمکن مالی ویزای نروژ باید به یورو بیان شود. ایده آل ترین مبلغ تمکن مالی برای ویزای نروژ، بین ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان برای هر نفر می‌باشد. نامه تمکن مالی باید توسط مدیر شعبه صادر کننده به مهر و امضا برسد.

۳. گردش حساب: گردش حساب مورد نیاز ویزای نروژ، برای ۳ ماه آخر می‌باشد. منظور از گردش حساب، مبالغ ورودی و خروجی از حساب نیست و فقط تعداد تراکنشات ۳ ماهه اخیر متقاضی اهمیت دارد.

 

مدارک ویزای نروژ

 

مدارک مورد نیاز برای ویزای نروژ باید توسط دارالترجمه رسمی به زبان انگلیسی ترجمه شود. نیازی به گرفتن تائیدیه دادگستری و وزارت امورخارجه برای مدارک ویزای نروژ نیست.

چک لیست مدارک ویزای نروژ به شرح زیر می‌باشد:

? فرم درخواست ویزای نروژ

? رسید پرداخت هزینه ویزای درخواستی

? گذرنامه فعلی متقاضی به همراه گذرنامه های قدیمی

? اصل و ترجمه شناسنامه و کارت ملی

? اصل و ترجمه کلیه اسناد ملکی

? گردش حساب ۳ ماهه متقاضی

? تمکن مالی

? دعوت نامه (در صورت وجود)

? برگه تعیین وقت سفارت نروژ

? رزرو بلیط رفت و برگشت به همراه واچر هتل

 

هزینه ویزای نروژ

 

هزینه درخواست ویزای نروژ در گروه مسافرتی ویزالند، ۲،۵۰۰،۰۰۰ تومان می‌باشد. این هزینه شامل پر کردن فرم ویزای شینگن، تعیین وقت سفارت، رزرو بلیط رفت و برگشت، واچر هتل، بیمه مسافرتی و غیره می‌باشد. توجه داشته باشید که پرداخت کلیه هزینه‌های درخواست در داخل سفارت به عهده متقاضی می‌باشد.

 

وقت سفارت نروژ

 

تعیین وقت سفارت نروژ از طریق سایت سفارت این کشور انجام می‌پذیرد. پس از ارسال درخواست وقت سفارت، بین ۱۴ تا ۲۱ روز کاری بعد می‌توانید در سفارت حضور داشته باشید. توجه داشته باشید که فرم ویزای نروژ به صورت آنلاین در سایت سفارت این کشور تکمیل می‌شود. برای حضور در سفارت نروژ باید به آدرس تهران، فرمانیه، بلوار لواسانی، دیباجی شمالی، خیابان یاسمن، پلاک ۷۲ در روزهای یکشنبه تا پنجشنبه از ساعت ۸ تا ۱۵:۳۰ مراجعه کنید. هزینه درخواست وقت سفارت نروژ در گروه مسافرتی ویزالند، ۲۰۰ هزار تومان می‌باشد.

 

مدت زمان جوابدهی ویزای نروژ

 

حدودا بین ۱۵ تا ۲۱ روز کاری پس از حضور در سفارت نروژ، جواب ویزای شما صادر می‌شود. برای دریافت جواب ویزای نروژ، باید شخصا به همراه کارت شناسایی و رسید دریافتی، به سفارت نروژ در تهران مراجعه کنید.

 

ریجکت ویزای نروژ

 

رایج ترین دلیل رد شدن ویزای نروژ، عدم اعتماد افسران ویزای این کشور به بازگشت متقاضیان می‌باشد.

دلایل رد شدن ویزای نروژ به شرح زیر می‌باشد:

  • عدم اعتماد افسران ویزای نروژ به بازگشت متقاضیان
  • عدم توانایی متقاضیان در پرداخت هزینه های اقامت
  • عدم توانایی در متقاعد کردن افسران ویزا از هدف سفر به این کشور
  • ارائه بیمه مسافرتی غیر معتبر
  • ارائه مدارک دروغین و یا غیرواقعی برای درخواست ویزای نروژ

 

رفع ریجکت ویزای نروژ و اعتراض به رد شدن آن

 

رفع ریجکتی برای ویزای نروژ وجود ندارد. اما شما می‌توانید با رفع نواقص پرونده‌تان پس از ۶ ماه دوباره درخواست خود را ارسال کنید. اعتراض به ویزای نروژ به این شکل است که با نوشتن نامه ای به زبان انگلیسی به افسران ویزای این کشور با اسناد و مدارک اثبات کنید که به اشتباه ریجکت شده‌اید. شما باید نامه اعتراضی خود را حضورا به سفارت نروژ در تهران ارائه کنید.

 

سفارت نروژ در تهران

 

سفارت نروژ در تهران در آدرس فرمانیه، بلوار لواسانی، دیباجی شمالی، خیابان یاسمن، پلاک ۷۲ در روزهای یکشنبه تا پنجشنبه در ساعات ۸ تا ۱۵:۳۰ مراجعه کنید. توجه داشته باشید که بدون داشتن وقت سفارت قبلی مجاز به ورود به سفارت این کشور نمی‌باشید.